۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
رگ مصنوعي با فناوري نانو به دستان محققان ايراني ساخته شد.
رگ مصنوعي با فناوري نانو به دستان محققان ايراني ساخته شد.
رگ مصنوعي با فناوري نانو به دستان محققان ايراني ساخته شد.
محققان پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي با همكاري محققان داخلي و خارجي با استفاده از نوعي پليمر طبيعي موفق به توليد رگ مصنوعي شدند.
دكتر حامد دايمي از محققان اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمي ايسنا با بيان اين كه در اين طرح علاوه بر رگ مصنوعي، كاتاليست‌هاي سبز و جاذب آلاينده‌ها و سامانه دارو رساني هم ساخته شده اظهار داشت: اين طرح شامل دو بخش اصلي بوده كه بخش اول، تهيه مواد پليمري بر پايه نانوساختارهاي پلي يورتان و آلژينات و بررسي كاربردهاي زيستي تركيبات حاصل در مهندسي بافت رگ، مهندسي بافت پوست (پوست مصنوعي و زخم پوش‌ها)، جذب آلاينده‌هاي زيستي و دارويي و سامانه‌هاي تحويل سلول و دارو است.

وي با بيان اين كه آلژينات استفاده شده در اين مطالعات با استفاده از جلبك‌هاي خليج فارس و درياي عمان و مواد نفتي پلي يورتان توليد شده است، اظهار داشت: بخش دوم تحقيقات به تهيه و بررسي ويژگي‌هاي چند نانو كاتاليست پليمري سبز از جمله پلي يورتان، نمك‎هاي آلژينات، آلژينيك اسيد و نانو ذرات مغناطيسي آلژينات پرداخته شده است.

دائمي با تاكيد بر اين كه در بخش مهندسي بافت با استفاده از مواد پليمري طبيعي نتايج قابل قبولي به دست آمده است، ادامه داد: در اين بخش از پليمر پلي يورتان بر پايه آلژينات در توليد سرخرگ مصنوعي با خواص مكانيكي برجسته استفاده شد.

وي در اين زمينه توضيح داد: زماني كه براي فرد مشكلي ايجاد شود بايد از خود فرد رگ گرفته شود كه معمولا با چالش‌هايي چون كمبود عضو دهنده مواجه مي‌شويم از اين رو محصولات تجاري كه بر پايه محصولات مصنوعي هستند در اين زمينه اهميت زيادي يافته‌اند كه تاكنون 3 ماده تفلون، پلي استر و پلي يورتان براي توليد رگ مصنوعي معرفي شده است.

مجري طرح، با تاكيد بر اين كه در اين مطالعات از پليمر پلي يورتان بر پايه مواد نفتي استفاده شد، خاطر نشان كرد: در اين پروژه تحقيقاتي بخش قابل توجهي از مواد نفتي با مواد طبيعي آلژينات جايگزين شدند در حالي كه خواص آن همانند خواص پليمرهاي مصنوعي است.

وي كاهش مواد نفتي در پليمر استفاده شده در رگ مصنوعي را از طريق روش‌هاي اصلاحات شيميايي دانست و اضافه كرد: سرخرگ توليد شده با استفاده از اين پليمر بر روي خرگوش و گوسفند آزمايش شد كه نتايج قابل قبولي به دست آمد.

به گفته وي اين محصول داراي تاييديه‌هاي زيستي است.

اين پروژه با عنوان «بررسي ويژگي‌هاي زيستي و كاتاليزوري نانو ساختارهاي حاوي آلژينات و پلي يورتان در هفدهمين جشنواره جوان خوارزمي رتبه دوم پژوهش‌هاي بنيادي را كسب كرد. اين طرح با راهنمايي دكتر مهدي باريكاني و با همكاري محققاني چون دكتر حسين بهاروند، مريم مشايخي، ساره رجبي زلتي و رضا رضائيه اجرايي شده است.
تاریخ:
1394/11/14
تعداد بازدید:
3904
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal