معاونت تحقیقات و فناوری

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

 

 

 

 

استفاده از محفظه لوله گذاری ایمن(اینتوبیشن) در دوران کرونا

(http://jmj.jums.ac.ir/article-۱-۱۶۱۶-fa.html)

شعله اصالت۱، نوید کلانی۱

۱. گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم

چکیده: یکی از دغدغه ها و تنش های اصلی پرسنل بیهوشی در هنگام اینتوبیشن بیماران مراجعه کننده به اتاق عمل شیوه مراقبت از خودشان در مقابل بیماری و جلوگیری از ابتلا به آن می باشد. از آنجایی که ابتلا به بیماری کووید -۱۹ در میان سایر بیماری های تنفسی شناخته شده، علایم و عوارض شدیدی را می تواند به همراه داشته باشد و حتی می تواند جان فرد را تهدید نماید، توجه به مسایل حفاظتی و نحوه پیشگیری موثر از ابتلا به بیماری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در این مطالعه برآن شدیم تا با ساخت یک محفظه اینتوبیشن، سبب ایمنی سازی پرسنل هوشبری در برابر آلودگی ویروس کوید ۱۹ شویم.

کلمات کلیدی: لوله گذاری ایمن، اینتوبیشن، کرونا، پرسنل هوشبری.

بیان مساله: در حال حاضر در جهان با پاندمی ناشی از کوید ۱۹ مواجه هستیم که همه جهان از ابتلا به آن در هراس هستند. یک راه انتقال این ویروس از طریق انتشار قطره ای در هوا می باشد که این مساله باعث شده است که کادر درمانی در زمان مواجهه با بیمار، نیاز به استفاده از اقلام محافظتی مانند ماسک N۹۵ یا شیلد داشته باشد. اصول محافظتی ذکر شده برای پرسنل بیهوشی خصوصا در زمان اینتوبیشن که با راه های تنفسی بیمار به صورت مستقیم در ارتباط است، اهمیت ویژه ای دارد و ممکن است در زمان جاگذاری لوله تراشه در مسیر راه هوایی بیمار، با ذرات تنفسی آلوده به ویروس کوید ۱۹ مواجه و منجر به مبتلا شدن فرد شود. به همین دلیل در زمان گسترش این پاندمی؛ هم نیاز بیمارستان ها به ماسک N۹۵ بسیار زیاد شد و هم اینکه احتمال مبتلا شدن پرسنل و پزشکانی که در تماس مستقیم با بیمار در هنگام لوله گذاری بودند، بیشتر بود. همین مساله موجب طراحی Aerosol box یا همان محفظه اینتوبیشن ایمن شد.

روش اجرا:

پس از مطرح شدن موضوع در کمیته اجرایی و موافقت از طرف مسئولین وگرفتن قول هر گونه همکاری از طرف آنها برای تهیه کلیه امکا نات مورد نیاز؛ محفظه اینتوبیشن مورد نظر ساخته شد. محفظه اینتوبیشن ایمن از جنس پلاستیک فشرده شفاف و به ابعاد ۵۰ سانتی متر ارتفاع و ۴۰ سانتی متر عمق، با دو سوراخ باز می باشد. سایز جعبه به صورتی است که روی سر و گردن بیمار قرار می گیرد و دو سوراخ تعبیه شده هم محلی برای ورود دست های پرسنل بیهوشی یا پزشک متخصص بیهوشی در هنگام لوله گذاری داخل تراشه می باشد.جعبه به صورتی است که فضای کافی برای عملکرد دست و اینتوبیشن فراهم میکند. چون بدنه های جعبه شفاف می باشد، مانع خطای دید شده و به راحتی می توان اینتوبیشن صحیح را انجام داد.

دستاورد:

در واقع هدف از طراحی این جعبه، محافظت از فرد در حین انجام اینتوبیشن است و همچنین آرامش خیالی برای پرسنل یا پزشک که در حین اینتوبیشن نگرانی در ارتباط با ابتلا به ویروس را نداشته باشد و عملکرد خود را به بهترین نحو ارتقا ببخشد و اینتوبه را انجام دهد. از نظر ضدعفونی کردن جعبه هم به راحتی با الکل ۷۰% می توان تمیز کرده و مجددا استفاده شود.

 

پیشنهادات: پیشنهاد می شود در سراسر کشور اجرایی شود تا سبب آلودگی کمتر پرسنل و پزشکان بیهوشی در ایران شویم.